Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 6. krog

Pred nami je 6. krog. Čaka nas kar nekaj zanimivih srečanj, mogoče bi izpostavil ljubljanski derbi med Bravom in Olimpijo, ki bo tokrat v Spodnji Šiški in srečanje vodilnega dvojca na Bonifiki, kamor prihaja Maribor.

Prihod Save Miloševiča v zeleno-beli tabor še ni obrodil pričakovanih sadov. Igra je sicer lepa za oko (pozna se zlasti povratek Tomiča), igralci se trudijo, veliko tečejo, a linije še niso povezane, dogajajo se napake tako v obrambi kot v napadu. Mislim, da je napad bolj problematičen, saj ponavadi zmanjka zadnja podaja, tako da ekipa ne ustvari veliko priložnosti za zadetek. Nekaj je novih igralcev, Zmaji se še vedno uigravajo, nič ni možno čez noč, a ta proces bo treba pospešiti, saj je prvenstvo že v polnem razmahu. Bravo ima manj težav, igra je bolj povezana in učinkovita, ekipa bolj uigrana, saj velikih sprememb glede na prejšnjo sezono ni bilo. Najbolj diši po neodločenem rezultatu.

Koperčani so se v prejšnjem krogu zelo izkazali v Stožicah, kjer so po rezultatskem zaostanku v drugem delu popolnoma nadigrali Olimpijo in jo zasluženo premagali. To jim je gotovo vlilo dodatno samozavest, kar bodo skušali vnovčiti tudi danes zvečer proti Mariboru. Strah zbujajoči napadalni dvojec Parris in Barišič bo gotovo pravi izziv za gostujočo obrambo. Če ga bo uspešno zaustavila, bo pol dela za Mariborčane opravljenega. Vodilni Štajerci pa imajo dovolj kvalitete, da lahko upravičeno razmišljajo o treh točkah. V Koper se ne bodo prišli (le) branit, ampak zmagat. Nova ekipa, ki jo trener Rožman gradi že nekaj časa, deluje iz tekme v tekmo bolje.

“Pokalo” bo tudi v Fazaneriji, kjer gostujejo Celjani. Glavni nasprotnik Murašev bo utrujenost s četrtkove tekme proti Sturmu, zato bo moral Šimundža v ogenj poslati tudi nekaj rezervistov, kar pa se v igri gotovo poznalo. Ekipa plačuje davek nastopanja na “dveh frontah”, kar so lani občutili prav jutrišnji nasprotniki. Celjska ekipa bo to skušala izkoristiti in iztržiti ugoden rezultat.

V Radomlje prihaja Tabor. Obe ekipi sta v podobni formi, rezultat pa neznanka oz. ga je težko napovedati.

Včeraj so Domžalčani na gostovanju premagale Aluminij z 0 : 1.

 

Dodaj komentar

*

Koledar objav
August 2021
M T W T F S S
« Jul   Jul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031