Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Poraz Olimpije

Celjani so v Stožicah premagali Olimpijo in se ji približali na dve točki zaostanka, Maribor pa po zmagi nad Aluminijem na štiri.

Zmaji so začeli srečanje anemično, kar so gostje izkoristili in povedli. Imeli so še nekaj lepih priložnosti in vodstvo bi bilo lahko še bistveno višje. Po odmoru so se zeleno-beli zbudili in pritisnili proti nasprotnemu golu, a so se Grofje uspešno obranili in osvojili vse tri točke. Pristop Ljubljančanov zlasti v prvem polčasu je bil pod nivojem glavnega kandidata za naslov prvaka in na ta način seveda naslova ne bo. Predsednik Mandarič je ukrepal in Safet Hadžič ni več trener Olimpije.

Maribor je v Ljudskem vrtu od samega začetka pritisnil na gol Aluminija in bilo je jasno, da bodo imeli gostje velike težave. To se je uresničilo in domači so s tremi zadetki zanesljivo prišli do novih točk.

Kar pet golov je padlo v Fazaneriji. Domači so bili v prvem delu boljši nasprotnik in dobro igro kronali z dvema goloma, gostje pa se niso predali in izid uspeli izenačiti. Nato pa je na sceno stopil Luka Bobičanec in z roba kazenskega prostora zabil žogo pod prečko nasprotnega gola.

Triglav je doma z Domžalčani povedel, gostje pa so ob koncu uspeli izenačiti. Bravo je bil v Velenju mnogo boljši od Rudarja in mu zabil kar tri gole, domači pa so iz enajstmetrovke preko Trifkoviča dosegli častni zadetek.

Dodaj komentar

*