Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi brez zmagovalca

Odigran je bil prvi spomladanski (21.)krog, ki je postregel z nekaj odličnimi predstavami.

Veliki derbi v Ljudskem vrtu se je pričel z enakovredno igro, obe ekipi sta se zavedali pomena srečanja in nista preveč tvegali. Po vodstvu Olimpije pa so Zmaji prevladovali in bi lahko še povišali svoje vodstvo, Mariborčani pa so precej padli v igri in niso resneje odgovorili na gostujoči izziv. V drugem delu pa je na igrišče pritekel drugačni Maribor, odločen, da obrne rezultat v svojo korist. Kmalu je z golom Kronavetra izenačil, nato vršil pritisk, a je rezultat ostal nespremenjen. Mislim, da je bila delitev točk glede na dogodke na igrišču kar najpravičnejša.

V Kranju smo v prvem delu gledali pravo uspavanko brez kakšnih nevarnejših situacij pred obema goloma, a so domači v izdihljajih polčasa srečno uspeli povesti. Velenjčani so v drugi del krenili bolj podjetno, a Triglavani z ustavljanjem njihovih napadov niso imeli težkega dela. Nato pa so zabili še dva gola in tekma je bila odločena. Kot zanimivost lahko povem, da je bil na tribuni v Kranju tudi nekdanji igralec in selektor belgijske reprezentance Marc Wilmots, katerega sinova igrata v kranjskem prvoligašu.

V Spodnji Šiški je gostoval Tabor, ki ima trenutno na klopi še eno zveneče ime svetovnega nogometa: Mauro Camoranesi je bil 2006 z Italijo svetovni prvak. Igra je bila enakovredna z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Povedli so domači, gostje pa kmalu izenačili. Po odmoru je bila slika na igrišču enaka in dišalo je po delitvi točk. Nekaj minut pred koncem pa je na sceno stopil domači napadalec Baturina in z golom poskrbel za veselje v domačem taboru.

V Celju so domači do zmage prišli mnogo laže, kot se je zdelo pred srečanjem. Gostje so bili le senca ekipe, ki je navduševala v jesenskem delu in točke so zasluženo ostale doma.

Mura je v Domžalah zabeležila novo zmago, le ta pa ima še večjo vrednost, saj je bila dosežena z igralcem manj. Ob taki borbenosti se Muraši lahko vključijo v boj za vrh lestvice.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
February 2020
M T W T F S S
« Dec   Mar »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829