Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 7. krog

Pred nami je 7. krog. Oimpija gosti Muro, Maribor Bravo, zanimivo pa bo tudi v Domžalah, kamor prihaja Aluminij.

Igralci iz Kidričevega so trenutno nekoliko presenetljivo prvi na lestvici, a po svojih predstavah si to absolutno zaslužijo. V prejšnjem krogu so z odlično taktiko zaustavili zmagoviti niz Olimpije, v soboto pa bodo skušali ponoviti uspeh proti Domžalčanom. Le-ti so največji osmoljenci dosedanjega dela prvenstva, saj so zadnji na lestvici z dvema osvojenima točkama. Tekme v evropskih kvalifikacijah vsako leto rumenim poberejo ogromno moči in tako je bilo tudi letos. Prej ali slej se bodo pobrali, morda bodo prvič zmagali že v soboto.

V Stožicah se zopet obeta vrhunski spektakel tako na igrišču kot na tribunah. Prekmurci bodo zopet izvedli invazijo na Ljubljano, da pripomorejo k novi uspešni predstavi svoje ekipe. Olimpija bo želela popraviti slab vtis iz prejšnjega kroga in spet osvojiti vse tri točke. Zmaji so sicer favoriti, Muraši pa tudi niso brez možnosti.

Maribor pričakuje Bravo. V prejšnjih letih bi bila pred tekmo edina dilema, koliko žog bo končalo v gostujoči mreži, sedaj pa je situacija nekoliko drugačna. Maribor je v krizi in že minimalna zmaga bi bila uspeh. Veliko je odvisno tudi od igre in rezultata proti Ludogorcu. Če bo ta ugoden, bo samozavest na višji ravni in naloga igralcev Brava, da iz Ljudskega vrta odnesejo vsaj točko, bo bistveno težja.

V Kranj prihaja Celje na krilih zmage proti Mariboru v prejšnjem krogu. To seveda ni nikakršna garancija za uspeh proti Triglavu, ki doma igra zelo prepričljivo.

V Velenje prihaja Tabor, ki bi bil verjetno za razliko od domačih zadovoljen že s točko.

Dodaj komentar

*