Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Nepričakovan poraz prvakov

Že prvi krog prvenstva je postregel z velikim presenečenjem. Prvak Maribor je izgubil s Triglavom in to pred svojimi navijači.

Treba pa je povedati, da so Kranjčani v Ljudskem vrtu zaigrali odlično, tako da je njihova zmaga povsem zaslužena. Maribor je imel v prvem delu  sicer več od igre, a so bili njegovi napadi jalovi in pred gostujočim golom premalo konkretni. Občutek imam, da so Vijoličasti mislili, da bo po dobri predstavi na Islandiji zmaga v domačem prevenstvu prišla kar sama od sebe. Gostje so svojo dobro igro uspeli kronati z vodečim golom. V drugem delu so domači z vstopom Mešanoviča zaigrali bolj odločno in agresivno, a je bilo to premalo, da bi strli čvrsto kranjsko obrambo. Triglav je nato zabil drugi gol, domači pa so poraz do konca le omilili. Bilo je tudi nekaj spornih sodniških odločitev zlasti v domačo škodo, a menim, da morajo Štajerci vzroke za poraz poiskati predvsem pri sebi.

Olimpija je zanesljivo dobila mestni derbi z Bravom, ki bo nekaj krogov pač plačeval prvoligaško šolnino. Zmaji so igrali ravno toliko, kot je bilo potrebno, da so osvojili vse tri točke. Po porazu proti Rigi je Hadžič nekoliko premešal ekipo, Kidrič je sedel na rezervno klop, Savič je zaigral na desni strani, v prvo ekipo pa se je vrnil Brkič, ki je po moje največ prispeval k uspehu Zmajev.

Tudi Sežanci so na lastni koži občutili razliko med prvo in drugo ligo, Aluminij je bil mnogo boljši in zabeležil zanesljivo zmago.

Mura je v Celju vodila že z dvema goloma prednosti, a so domači napeli vse sile in uspeli izenačiti.

Velenjčani so presenetili favorizirane Domžalčane, saj so dvakrat vodili, domači pa na koncu vendarle izenačili in ohranili “celo kožo”.

Dodaj komentar

*