Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi!

V 23. krogu nas čaka prava poslastica: veliki derbi, ki bo tokrat v Stožicah in ki nam bo dal kar nekaj odgovorov na vprašanje o novem državnem prvaku.

Derbi je rezultatsko vedno negotov. Če zmaga Olimpija, se bo Mariboru približala na sedem točk in prvenstva še ne bo konec. Če zmagajo Štajerci, bo razlika neulovljivih trinajst točk in zadeva bo praktično končana, ob neodločenem rezultatu pa bo zaostanek še vedno velikih deset točk. Taktično je torej v prednosti Maribor, saj ne potrebuje zmage in bo lahko manj tvegal kot Olimpija, ki zmago nujno potrebuje. Vsekakor nas čaka nogometni spektakel pred polnimi stožiškimi tribunami.

V Celje prihaja Triglav, ki je hit spomladanskega dela. Domači bodo naredili vse, da kranjsko serijo zaustavijo, gostje pa lahko gotovo iztržijo najmanj neodločen rezultat.

Mura je kvalitetnejša ekipa kot gostujoči Krčani, zato bo zmaga najverjetneje ostala v Murski Soboti.

Aluminij, ki je spomladi začel slabo, gosti Rudar, ki pa preseneča iz kroga v krog. Mnogi so ga že odpisali, a so Velenjčani očitno odločeni, da drago prodajo svojo kožo.

V Novo Gorico prihajajo favorizirani Domžalčani. Goričani so v krizi in veliko presenečenje bi bilo, če bi proti Kanarčkom iztržili ugoden rezultat.

Dodaj komentar

*