Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Nemci zasluženo

Naj ob koncu mundiala v Braziliji podam nekaj misli.

Če zberem vse vtise, lahko rečem, da se je na koncu (razen neuspeha Brazilije) bolj ali manj vse izteklo po pričakovanjih. Na začetku oz. v skupinskem delu se je zgodilo nekaj presenečenj (polom Španije, izpada Italije in Anglije, odlične igre Kostarike, uspeh Grčije), proti koncu prvenstva pa so se stvari bolj ali manj postavile na svoje mesto, tako da smo imeli v polfinalu same prvokategornike.

Nemcem se je na koncu (kot že tolikokrat prej) obrestovalo nekajletno sistematično delo. Letos se je pač dokončno izkristalizirala selekcija, ki je bila sposobna iti do konca. Ekipo odlikujejo same tipične nemške kvalitete (disciplina, ostrina, organizacija ter veliko, veliko teka. Nova značilnost je mogoče glavna vloga vezistov, ki se jim pridružujeta tudi oba bočna igralca in ki se vsi po vrsti pojavljajo tudi v konici napada. Tu bi izpostavil Mullerja, ki je zame najboljši na prvenstvu.

Brazilci so naenkrat postali nekonkurenčni za najvišja mesta. Široka baza in znanje ni več dovolj. Treba bo pač iti po nemškem modelu in se zadeve lotiti sistematično. Karioke so nekako na novem začetku in tokrat neki novi Pele ne bo zadosti, da jim zaceli rane tega mundiala.

Argentina je z utrujenim Messijem dosegla več kot je bilo moč pričakovati, Nizozemci pa so vnovič ostali prekratki.

Dodaj komentar

*