Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Real desetič

S finalom med Realom in Atleticom (oba iz Madrida) se je končala letošnja evropska klubska sezona. Ligo prvakov je osvojil Real, zelo blizu uspeha pa je bil tudi Atletico.

Le-ta je namreč v prvem polčasu po veliki napaki vratarja Casillasa povedel in se nato uspešno branil, še posebno v drugem polčasu, ko je Real močno pritisnil. V zaključku tekme pa je igralcem Atletica nekoliko zmanjkalo moči (do izraza je prišla  zgodnja menjava Coste), tako da praktično niso več prišli na polovico Reala. Vseeno pa lahko rečem, da je imel Real tudi veliko sreče, saj je Ramos izenačil “tik pred zdajci”.

V podaljških se je nadaljevala zgodba iz drugega polčasa in edina možnost za slavje Atletica bi bile enajstmetrovke, kjer bi imeli zaradi Curtuoisa veliko možnosti, a je Real uspel zabiti kar tri gole in odločiti tekmo.

Po štiridesetih letih, ko so bili rdeče-beli tudi v finalu in “potegnili kratko”, se je zgodovina ponovila (mimogrede, tudi takrat je Bayern zabil izenačujoči gol v zadnji minuti, nato pa v ponovljeni tekmi slavil s 4 : 0) in Real je uspel desetič osvojiti pokal LP. Atletico bi si po igrah v letošnji sezoni zmago gotovo zaslužil, a Real je pač – Real.

Dodaj komentar

*