Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Spet stara zgodba?

Po dveh odigranih krogih se je Maribor že zavihtel na vrh in vse kaže, da se ponavlja zgodba zadnjih nekaj let.
Vijoličasti namreč tekmecem na domačih tleh vlivajo toliko (straho)spoštovanja, da Maribor že pred začetkom vsake tekme praktično vodi 1 : 0. To se je zgodilo tudi v Velenju, ko so domači pregoreli v preveliki želji oz. so “zmrznili” pred nasprotnikom in gostje so že po prvem delu vodili 0:2, v drugem delu pa zabili še en gol.
Olimpijo je evropski uspeh dvignil, da so bili v Kopru boljši tekmec in bliže zmagi, pokazali pa so tudi svojo trenutno veliko slabost t.j. naivnost in neizkušenost. Izenačujočega gola Kopra ne bi dobila nobena resna ekipa. V napadu nekako manjka zaključek, predvsem pa kakšen učinkovit strelec.
Domžale in Triglav sta odigrala dopadljivo in gledljivo tekmo, na svoj račun pa so prišli tudi maloštevilni gledalci, saj so videli štiri lepe gole. Očitno se nadaljuje razprodaja točk domžalčanov na svojem igrišču.
Gorica je bila po pričakovanju v Novem mestu v prvem polčasu boljši tekmec, v drugem pa so zobe pokazali tudi domači in na veliko veselje domačih gledalcev zabili izenačujoči gol.
Zavrč je že v prvem domačem nastopu zabeležil zgodovinsko prvoligaško zmago, do nje pa je prišel zlasti po zaslugi izjemne borbenosti.

Dodaj komentar

*