Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor spet povečal razliko

Po odigranem 26. krogu je razlika med prvima dvema ekipama spet večja, znaša pa velikih enajst točk.
Poraz z Domžalami je bil za Vijoličaste zadostna lekcija, zato so v tekmo z Rudarjem krenili zelo odločno, kar se jim je kmalu obrestovalo, saj so kmalu zabili prvi gol. Tudi sicer so prevladovali na igrišču, a tudi gostje so nekaj krat pokazali zobe in nevarno zapretili. Domači pa so nato v drugem polčasu zabili še drugič in tretjič, gostje pa so z golom uspeli le znižati rezultat.
Olimpija je s Koprom pričakovala nove tri točke, a stvari so se odvile nekoliko drugače. Vanolijeva četa je pred svojim golom postavila čvrst obrambni zid, ki ga zeleno-beli nikakor niso mogli prebiti. V drugem delu je nato Omladič vendarle zabil za Zmaje, a so gostje že praktično v naslednjem napadu izenačili. Olimpija je nato spet “pletla” pred koprskim golom, zadela še drugič, gostje pa se niso predali in nekaj minut pred koncem izid izenačili.
Domžalčani nadaljujejo z uspešnimi gostovanji. Tokratna “žrtev” je bila Gorica, ki pa bi tudi sama lahko slavila, saj je pri izidu 0:0 zastreljala enajstmetrovko. Tako pa so slavili gostje, saj so v drugem delu preko Kousa zabili zmagoviti gol.
Dragoceno zmago v boju za obstanek je zabeležila Mura in sicer proti Triglavu. Domači so očitno dojeli resnost situacije, zaigrali mnogo bolje kot na prejšnjih tekmah in uspeli streti odpor žilavih Gorenjcev.
Celjani so bili proti Aluminiju sicer večji del tekme boljši nasprotnik, a so bili zelo neučinkoviti v zaključku akcij, tako da se je tekma končala brez golov.

Dodaj komentar

*