Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Olimpija s težavo

Tekma 1. predkroga Lige Evropa med Olimpijo in Jeunesse Esch je se je rezultatsko iztekla po pričakovanjih, do zmage pa so Ljubljančani prišli mnogo teže, kot so mislili.
Zlasti prvi polčas, ki se je končal brez golov, so domači odigrali slabo. Igralo se je vse preveč v širino, premalo pa proti golu ter po obeh bokih. Šiljak je na desnem boku začel z Delameo-Mlinarjem, ki pa je bil prepočasen oz. premalo prodoren za prostor, ki se mu je ponujal. Tudi pri akcijah skozi sredino so igralci Olimpije preveč komplicirali, namesto da bi skušali denimo z dvojnimi podajami priti do priložnosti.
Igralo se je skratka prepočasi, zlasti pri prehodih v protinapad na nepostavljeno obrambo po odvzeti žogi.
V drugi del so domači krenili odločneje, bolj agresivno in bili že od začetka mnogo nevarnejši za gol. Kmalu so ga zabili, strelec pa je bil Ivelja. Poznalo se je tudi, da je v igro vstopil Boban Jovič namesto Delamea-Mlinarja, kar je močno poživilo igro na desnem boku. V igro pa je vstopil tudi Brazilec Vicente in nato pokazal svoj razkošni talent in realizatorske sposobnosti. Do konca je nato Olimpija napadala in ravno preko Vicenteja zabila še dva gola.
Kaj reči o gostih? Sicer so se v glavnem branili, izvedli pa kar nekaj nevarnih protinapadov, iz katerih bi mirno lahko zabili kakšen gol. So vse prej kot naivna ekipa in na srečo so Ljubljančani izdatno zmagali, sicer bi bilo na povratni tekmi lahko “svašta”.

Dodaj komentar

*