Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Španci suvereno

EP je končano. Včeraj se je odvilo še zadnje dejanje t.j. finalna tekma med branilci naslova Španci in izzivalci Italijani. Italijani so začeli pogumno, že po nekaj minutah pa so Španci popolnoma zagospodarili na igrišču. Zaklenili so žogo, gol pa je visel v zraku. Tega so kmalu po lepi akciji Fabregasa in Silve tudi dosegli. Nato so se začuda Španci pomaknili v obrambo, Italijani so prišli do sape in izvedli nekaj nevarnih akcij. Ob koncu polčasa pa je Xavi natančno podal Jordiju Albi in Buffon je bil drugič nemočen.
V drugem delu je v igro vstopil Di Natale in kmalu zapravil res veliko priložnost za znižanje izida. Italijani so igrali premalo odločno in agresivno, po poškodbi Thiaga Motte pa ostali le z desetimi igralci. To so Španci seveda znali s pridom izkoristiti in zabili še dva gola.
Porajal se je občutek, da so včeraj Španci igrali ravno toliko, kot je bilo potrebno za zmago, Italijani pa so se morda psihično izpraznili po tekmi z Nemčijo. Pravzaprav je finalni nastop po moje za to ekipo Italije prišel prezgodaj ter da bodo denimo čez dve leto zreli za naslov (SP).
Španija tako ostaja najboljša ekipa v Evropi (verjetno tudi na svetu), zanimivo pa bo videti, kaj bo čez dve leti. Xavi naj takrat ne bi več igral, bo pa takrat glavni konkurent rdeči furiji seveda Brazilija. Domačini bodo pripravljeni, motivirani in pod hudim pritiskom javnosti, ki jih bo v primeru neuspeha linčala. Sploh pa menim, da lahko edino Brazilija selekcionira in pripravi ekipo, ki bo čez dve leti konkurenčna Španiji. Komaj čakam!

Dodaj komentar

*