Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Pričakovanega spektakla ne bo

Večina ljubiteljev nogometa je z nestrpnostjo pričakovala nedeljski spektakel med Španijo in Nemčijo, potem pa se je nekoliko nepričakovano, a popolnoma zasluženo vmes “vrinila” Italija.
Italija je imela včeraj v svojih vrstah pač genialnega Maria Balotellija. Takšnega napadalca Nemčija trenutno pač nima. Če k temu prištejemo še nepremagljivega Buffona in standardno dobro zvezno vrsto na čelu z Andreo Pirlom, so to dejstva, ki so včeraj odločila zmagovalca. Nemcem na začetku ni uspelo zabiti, Italijanom kasneje je in to celo dvakrat, dva gola prednosti pa sta v sodobnem nogometu velikanska prednost. Nemci so v drugem delu poskušali nemogoče, a Italijani so bili enostavno močnejši.
V tekmi med Španijo in Portugalsko smo gledali nekako ponovitev El Classicov zadnjih nekaj let. Španija je držala žogo, Portugalci pa so se v glavnem branili. Na koncu je Bentovi četi tudi zmanjkalo sape, tako da so se rešili najprej v podaljške, nato pa še v enajstmetrovke. Pokazalo se je tudi, da Španci trenutno ne premorejo spodobnega napadalca, kot je bil denimo David Villa pred dvema in Fernando Torres pred štirimi leti. Vidi se tudi, kaj za Barco, ki predstavlja jedro španske ekipe, denimo pomeni Messi. Španci so odlični do roba kazenskega prostora, nato pa manjka zadnji pas, saj trenutno ni “junaka”, ki bi ga realiziral.
Prognoza finala: mislim, da bo zmagala Italija, saj igra zaradi boljših napadalcev bolj konkreten nogomet.
Še to: v bodoče velja razmisliti o spremembi termina tekmovanja, saj je večina igralcev po naporni klubski sezoni na prvenstvo prišla precej iztrošena in nemotivirana. Tipičen primer je Nizozemska. Težko verjamem, da so igralci, ki zaslužijo milijone in bili pred dvema letoma v finalu SP, v nekaj tednih pozabili igrati nogomet.

Dodaj komentar

*