Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Pred EP v nogometu

Pred nami je 14. EP v nogometu. Kdo bo novi evropski nogometni kralj? Bo to stari (Španija), morda Nemčija, Nizozemska ali pa je napočil čas za novo ime med zmagovalci (veliko ljudi omenja Portugalsko). Bomo videli. Sam pa bi rad malo obdelal predtekmovanje po skupinah.
Skupina A: Poljska, Grčija, Rusija, Češka.
Kot domačinom bi dal določeno prednost Poljakom, sledi Rusija, Čehi in Grki pa so nekoliko v ozadju, kar pa ne pomeni njihove izločitve, saj so presenečenja vedno mogoča. Češka ima v svojih vrstah še vedno nekaj izjemnih posameznikov (Čech, Rosicky…), Grčija pa je bila sploh pred nekaj leti evropski prvak.
Prognoza: Poljska in Češka v drugi krog.
Skupina B: Nizozemska, Danska, Nemčija, Portugalska.
Ta skupina se imenuje tudi “skupina smrti”, saj se v njej (razen Portugalske) nahajajo sami nekdanji prvaki, od katerih praktično vsi, z izjemo morda Danske, tudi tokrat ciljajo na najvišja mesta. O Nemčiji in Nizozemski ne gre izgubljati besed. Gre za vrhunski ekipi, ki se lahko srečata tudi v polfinalu (zaradi sistema tekmovanja ne v finalu), Portugalska ima v tem trenutku (poleg Messija) najboljšega svetovnega igralca Christiana Ronalda ter še druge ase in bo morda hit prvenstva. Seveda pa bo imela že za preboj v drugi krog izjemno težko nalogo. Danci so v skupini outsiderji, a so žilava ekipa, ki bo trd oreh za vsakogar.
Prognoza: Nemčija in Nizozemska v drugi krog.
Skupina C: Španija, Italija, Irska, Hrvaška.
Španci so zame glavni favoriti prvenstva, Italijani za njimi ne zaostajajo dosti, precejšnja neznanka so Irci, Hrvati pa so sploh znani po nepredvidljivosti, saj lahko premagajo Špance in nato izpadejo.
Prognoza: Španija in Italija v drugi krog.
Skupina D: Ukrajina, Švedska, Francija, Anglija.
Pred nekaj leti bi bila to “skupina smrti”, sedaj pa ne več, saj sta Francija in Anglija daleč od nekdanje slave, Švedi so na papirju boljši (nenazadnje imajo Ibrahimoviča), Ukrajinci pa so kot Poljaki tudi domačini in bodo zato dodatno motivirani.
Prognoza: Ukrajina in Švedska v drugi krog.

Dodaj komentar

*