Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Preizkus delno uspel

Za nami je prijateljska tekma z Grčijo. Rezultat je relativno ugoden (nismo izgubili), kar se tiče igre pa je marsikaj škripalo.
Zadnja linija, ki že dlje časa igra v nespremenjeni sestavi, je odigrala korektno in zanesljivo (razen pri grškem golu), kar pa se tiče vezne linije in napada, pa je bilo preveč napak (zlasti pri podajah), tako da temu segmentu ne moremo dati pozitivne ocene. Vidi se, kako manjka igralec, kot je denimo kritizirani Koren, ki bi na sredini nekoliko stopil na žogo in izboljšal organizacijo igre, ki bi dobila več repa in glave. Tako pa Radosavljevič sam tega ni zmogel. Gotovo se je poznala odsotnost Krhina, a bi moral Stojanovič v igro pač postaviti igralca podobnega profila (recimo Mertelj in to ne šele 5 minut pred koncem, ampak od začetka).
Matavž je bil v napadu precej izgubljen, saj s strani Šišiča veliko pomoči pač ni bilo in mu bo nujno treba priključiti še enega klasičnega napadalca, saj je napadalec PSV-ja manj robusten od Novakoviča ter bo sam v napadu praktično nenevaren. Me pa čudi, da Goričan, ki v nizozemskem prvenstvu trese mreže kot za stavo, v reprezentanci praktično ne pride do strela. Še enkrat: mislim, da Šišič v ekipi nima kaj iskati, saj je premalo tekel (kar se tiče obrambe), bil pa je tudi neuporaben v napadu.
Treba bo torej “zložiti kocke” v vezi in napadu, da bi igra predvsem bolj organizirana, da bomo sposobni dlje držati žogo oz. da bomo sposobni sestaviti več kot le 2-3 podaje. V tekmi v soboto tega namreč nismo bili (sposobni).
Ne želim biti črnogled, a pot v Rio bo posuta s trnjem.

Dodaj komentar

*