Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Velika predstava Maribora

24. krog si bomo najbolj zapomnili po odlični predstavi v Ljudskem vrtu, kjer je Maribor v šampionskem slogu prekinil serijo Mure.
Že od začetka tekme so Vijoličasti pokazali, kdo je gospodar na igrišču in boljšo igro že kmalu kronali z zadetkom Cvijanoviča, malo kasneje pa še Ibraimija. Mura je poskušala s protinapadi, ki pa jih je Mariborova obramba pravočasno ustavljala.
V drugem delu se je slika ponovila, še zlasti pa si bomo zapomnili 66. minuto, ko je Ibraimi s pravim projektilom dosegel še svoj drugi gol. Do konca tekme se nato ni zgodilo nič posebnega, Mura pa je uspela omiliti poraz. Maribor bo tako lahko mirno dočakal sredin derbi.
Olimpija je v Kranju zgodaj povedla, nato kontrolirala dogodke, na koncu tekme pa še zapečatila svojo zmago. V zelenem taboru so upali na Murin uspeh, ki pa je izostal, tako da jim bo v derbiju mnogo teže, saj praktično morajo zmagati. Če zmaga Maribor je prvenstvo verjetno odločeno.
Domžale so nekoliko presenetljivo, a zasluženo izgubile z Gorico, ki se je predstavila kot boljša, predvsem pa bolj organizirana ekipa.
Velenjčani so v slabši formi kot jeseni, saj jim nikakor ne uspe zmagati, Celjani pa se očitno zavedajo svojega položaja in so z borbeno igro prišli do točke.
Nafta je proti Kopru povedla, nato pa so gostje zaigrali bolj agresivno ter rezultat preokrenili ter na Obalo odnesli polno vrečo.

Dodaj komentar

*