Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor zasluženo na vrhu

Jesenski del nogometnega prvenstva je končan. Z velikansko prednostjo ga je osvojil Maribor.
Štajerci so bili vodilni praktično ves čas, igrali so najbolj konstantno in ves čas pridno nabirali točke, poleg tega pa tudi zelo solidno predstavljali Slovenijo v Ligi Evropa. Igrajo v (za naše razmere) v visokem ritmu, ki je primerljiv z Evropo, v novi sezoni pa imajo tudi dolgo rezervno klop, da so se napori (ter davek poškodb in kartonov) lahko porazdelili na več igralcev. Skratka uspehi so zasluženi in logični, saj so plod nekajletnega načrtnega dela. Podobna situacija je bila že v obdobju Bojana Prašnikarja (Liga Prvakov), a tedaj klub potenciala ni izkoristil. Upam, da premore zdaj dovolj pameti in izkušenj, da bo v prihodnje sedanje uspehe še nadgradil.
Druga in tretja na lestvici sta Gorica in Olimpija. Goričani so igrali dobro predvsem na gostovanjih, kjer bi morali osvojiti še več točk. Imajo kompaktno ekipo in ubijalski protinapad (Vincente).
Olimpija je štartala zelo ambiciozno, igrala odlično (v stilu Barcelone z visoko posestjo žoge), zmagovala doma in bila manj uspešna na tujem. Najboljša predstava je bila v Stožicah proti Mariboru, ki pa je bil takrat utrujen po evropskem uspehu. Proti koncu je Zmaje začelo zmanjkovati (telesna priprava?), predvsem pa je njihova igra postala preveč predvidljiva, napad pa premalo raznovrsten (večina stvari se je vrtela okrog Vršiča, kar so nasprotniki seveda vedeli). Za spomladanski del rabijo zeleno-beli več napadalcev, zdrave veziste in več telesne moči.
Na visokem četrtem mestu je Mura, ki je pozitivno presenečenje lige. Forma se je začela vzpenjati po prihodu Šimundže in od takrat naprej beležijo Muraši uspeh za uspehom.
Rudar je igral zelo dobro večji del Jeseni, Koper pa je katastrofalno začel, nato pa se počasi vendarle popravil. So pa Kanarčki v jesenskem delu gotovo razočarali.
Celjani in Domžalčani so igrali po sistemu toplo-hladno, Nafta je bila še nekoliko slabša, Triglav pa se bo težko rešil izpada.
Prvenstvo je šele na polovici, vendar je vsaj kar se tiče prvega in zadnjega mesta v veliki meri že odločeno.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
December 2011
M T W T F S S
« Nov   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031