Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Sanj o EP (verjetno) konec

Po včerajšnjem porazu naše reprezentance z Estonijo je bolj ali manj jasno, da so možnosti za uvrstitev na EP na Poljskem in Ukrajini praktično nične oz. res minimalne.
Že tekma z Italijo pred pol leta je pokazala mnoge slabosti v naši igri, zlasti pri tem mislim na (ne)motiviranost in (ne)borbenost posameznih igralcev, kadar nosijo reprezentančni dres. Bolj ali manj je jasno, da je sedanja reprezentančna garnitura svoje najboljše tekme že odigrala in da je čas za novo ekipo. Kek, Koren & Co. so zares dosegli ogromno (še mnogo več, kot smo vsi od njih pričakovali), a to je sedaj na žalost zgodovina in treba bo začeti znova. Očitno je večina sedanjih reprezentantov izpolnila reprezentančne ambicije, poleg tega pa ima večina izpolnjene klubske kariere, tako da preprosto niso več dovolj lačni uspehov. Treba bo poizkati novo “lačno” generacijo. Že drugi polčas z Estonijo je nekaj v tem smislu nakazal, saj so Vršič in ostale menjave pokazale precej več kot njihovi predhodniki iz prve ekipe. Nikjer ni rečeno, da se bo naša reprezentanca redno uvrščala na največja tekmovanja, a vsak reprezentant mora vsaj pošteno oznojiti slovenski dres. Popolnoma drugačna (bolj pozitivna) je bila tudi reakcija gledalcev, ko so fantje začeli igrati bolj zavzeto in borbeno v primerjavi z “baletniki” iz prvega polčasa.
Teh kvalifikacij je torej najbrž konec, lahko pa pošteno in borbeno odigramo še dve preostali tekmi in tako ohranimo vsaj nekaj ugleda, ki smo si ga v nekaj zadnjih letih krvavo priborili.

Dodaj komentar

*