Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi izpolnil pričakovanja

Oči slovenskih ljubiteljev nogometa so bile včeraj zvečer uprte v Stožice, kjer sta se udarila Olimpija in Maribor. Olimpija je sicer zasluženo (pre)visoko zmagala, je pa dejstvo, da je bila mariborska ekipa precej utrujena in zlasti psihično izpraznjena. To pa seveda ne zmanjšuje velikega uspeha in zmagoslavja Zmajev.
Olimpija je že v prvem polčasu uspela zabiti tri gole, je pa bilo vidno, da obramba Vijoličastih ni bila na “škotskem” nivoju. Reakcije Mariborčanov na napadalne akcije Ljubljančanov so bile nekoliko prepočasne.
V drugem delu so pritisnili gostje, a jim je za preobrat zmanjkalo energije.
Kot običajno, se je veliko dogajalo na tribunah. Derbi je pač derbi, nogomet pa je več kot šport, tako da moramo tako gledati tudi na določene neprimerne dogodke. V Braziliji se na tekmah denimo streljajo, torej smo pri nas še razmeroma miroljubni. Vseeno pa malce več fair-playa ne bi škodilo.
V senci derbija je Triglav v Celju premagal domačine, Koper “le” remiziral z Rudarjem, Mura (presenetljivo) z Domžalami, Gorica pa je pričakovano na kolena položila Lendavčane.

Dodaj komentar

*