Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Zmaji in Vijoličasti pred težko nalogo

Naša predstavnika v Evropi sta odigrala prvi tekmi 3. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov in Ligo Evropa in lahko rečem, da sta nastopila kar uspešno.
Maribor bo za napredovanje moral zabiti vsaj en gol (in pri tem ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno). Izraelci so hitro povedli, nato pa so bili Mariborčani boljši in nevarnejši, kar so kronali z izenačujočim zadetkom. V drugem polčasu je bila igra izenačena. Domači so sicer več, a jalovo napadali. Malo pred koncem tekme pa so vendarle uspeli zabiti zmagoviti gol. Mariborčani imajo tako aktiven rezultat, ne bo pa jim lahko.
Še težje delo čaka Olimpijo, ki je v Stožicah “le” remizirala. Kljub temu pa so Zmaji z rezultatom lahko povsem zadovoljni, saj so Dunajčani povedli in bili po moje nekoliko boljše moštvo. Olimpija je sicer “pletla” pred gostujočim golom, a nevarneje je gol ogrozila iz nasprotnih napadov na nepostavljeno obrambo. Zdi se mi, da so bili Ljubljančani premalo aktivni in agresivni (zlasti v prvem polčasu) tako da je neodločen rezultat realen. Je pa veliko vprašanje, kaj lahko zeleno-beli opravijo na Dunaju. Treba bo zabiti gol.

Dodaj komentar

*