Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Olimpija izvlekla remi

V 31. krogu so bile oči ljubiteljev okroglega usnja uprte v glavnem v Ljudski vrt, kjer je potekal največji slovenski klubski derbi (poleg hokejskega) med Mariborom in Olimpijo.
Na tribunah se je zbralo veliko navijačev, ki so ustvarili prekrasno kuliso za pravo nogometno predstavo in nogometaši obeh klubov so se jim oddolžili na najlepši možni način: z dinamično in borbeno tekmo ter seveda s štirimi zadetki.
Na začetku je bila boljša Olimpija, ki je to igro kronala z zadetkom Škerjanca. Nato je prišlo do zasluženega rdečega kartona ljubljanskemu kapetanu, nakar so domači uspeli kmalu poravnati izid.
V drugem delu je bila igra bolj ali manj enakovredna, proti koncu pa so domačini vendarle počasi uveljavili številčno prednost in Berič je nekaj minut pred koncem zabil gol za vodstvo Maribora. Ljubljančani pa so nato pokazali veliko srce in moralo ter v zadnji minuti tekme uspeli zabiti izenačujoči zadetek.
Glede na prikazano igro je neodločen izid verjetno najpravičnejši, sreča pa je bila tokrat pač na strani Olimpije.
Pekič je v zadnji minuti zabil zmagoviti gol za Domžale proti Nafti, ki se je predstavila v presenetljivo dobri luči, na koncu pa nesrečno izgubila. Domžale so z zmago ohranile naskok pred Koprom, ki je tokrat le remiziral (z Rudarjem), za prvo mesto pa je zaostanek za Vijoličastimi vendarle nekoliko previsok.
Primorje je sicer zabeležilo zmago priključka proti Triglavu, a mu bosta dve točki odvzeti zaradi neizpolnjevanja pogodb do igralcev. Res škoda!
Celje se je z zmago nekoliko odlepilo od zadnjih mest, a bo do konca moralo igrati borbeno in zbrano (ter seveda dovolj kvalitetno).

Dodaj komentar

*