Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Kosič premešal zelene karte

Trenutno je na prvoligaških zelenicah zatišje, malo po zaslugi snega, malo zaradi praznikov, predvsem pa zaradi zimskega premora, ki je v primerjavi z najboljšimi ligami precej dolg.
Ker torej žoge mirujejo, je trenutno v ospredju dogajanje izven zelenic. Maribor je denimo prodal Andjelkoviča in kupil Da Silvo, najbolj zanimivo pa je verjetno dogajanje v Olimpiji, kjer se je Kosič odločil za pravi mali carski rez. Odrekel se je namreč uslugam Cimerotiča, Rakoviča, Da Silve in še nekaterih ter najavil igro mlajših igralcev z veliko teka po igrišču.
Poteza Olimpijinega stratega se mi ne zdi toliko pogumna, ampak predvsem logična; bo pa čas pokazal, če je bila tudi pametna in učinkovita. Poteza je namreč dolgoročna, zoprno je edino to, da nekaj sto navijačev, ki pride na stadion (plus ostali na kavčih) iz tedna v teden zahtevajo zmage in to takoj, ne čez tri leta. Ali je preostali Olimpijin kader t.j. Rujovič & Co. dovolj dober, da bo te zmage in točke zagotavljal, pa je seveda vprašanje.
Če ta “nov list” v Olimpijini zgodovini pomeni začetek sistematičnega dela v smislu boljše, bolj učinkovite igre Zmajev, me to seveda veseli. Skrbi pa me, da je to bolj kozmetična zadeva in da ne pomeni preboj zelenih med evropske ekipe. Za kaj takega bo potrebno storiti še kaj več kot malo prevetriti ekipo.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
December 2010
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031