Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Razprodane Stožice, priložnost za eksperiment?

Vstopnic za petkovo srečanje ni več, iz Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili da so Stožice že drugič zapored razprodane. Vsi pričakujemo spektakel, ter nogometno tekmo z veliko zadetki.

(foto: DP)

Šteje le zmaga!

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek v večernih urah odigrala dokaj lahko tekmo z dokaj nenevarnimi nasprotnikom s severa, ki pa ji ni za podcenjevati, saj so amaterji s sevra že velikokrat dokazali da lahko pokvarijo veselje in odščipnejo točko tudi bolj kvalitetnim reprezentancam kot je četa Matjaža Keka. Reprezentanco ki prihaja iz dežele katera šteje 50000 prebivalcev, bomo morali premagati. Točke štejejo, kar se seveda zaveda tudi selektor Matjaž Kek, saj je po polomiji v Mariboru proti S. Irski, ter po veliki priložnosti na sloviti Marakani, kjer bi lahko premagali tako močno reprezentanco Srbije, čas je za novo zgodbo in čas je da se obrne nov list v nogometni pravlici, saj ima ta reprezentanca s katero razpolaga selektor velik talent, ter voljo po uspehu in napredku.

Začetna postava in priložnost za eksperiment!

Ta tekma je kot naročena za spremembe, ki so seveda nujno potrebne saj je že nekaj časa videti da je potreben remont. V napadu ni več kemije, ter udarni dvojec Dedič-Novakovič, katera dva le redko igrata v svoji klubih. Dedič pobira drobtinice v drugi ligi, Novakovič pa je padel v nemilost svojega trenerja Solda, ki goji bolj obrambno igro z enim igralcem v konici napada (Podolski), zato Nova kot ga radi kličejo prijatelji redko vstopa v igro, zato nujina strelska forma ni na nivoju katerega ta reprezentanca potrebuje. Na priločnost čakajo mladi in v Nizozemski ligi uveljavljen Tim Matavž, ter joker s klopi Zlatan Ljubijankič. Omeniti pa velja tudi Harisa Vučkiča, ki je z odličnimi igrami v Angliji, zasenčil veliko svojih vrstnikov v vrstah slovitega Chelsea. Škripa pa tudi na položaju levega bočnega, kjer je Jokič izgubil svežino, zato bi lahko selektor Matjaž Kek uvrstil mladega Matijo Škarabota. Z Bačinovičem bi pa zvezna liniji pridobilal trdnega vodjo ki bi povezeval obrambo s sredino. Javnost in mediji so enotnega mnenja da bi moral ”jojo” kot ga kličejo v Italiji zasesti mesto v začetni enajsterici, saj si s svojimi igrami ki jih kaže v serie A, prav zagotovo zasluži. Kriminal bi bil tak talent pustiti na klopi, ter vstrajati pri enajsterici ki je bila zaslužna za nastop na SP 2010. Iličiča, kateri se je na apeninskem polotoku odlično znašel , ter dobil celo oskarja za najboljši prestop v letošnji sezoni od medijske hiše Mediasat, ki je v večinski lasti lastnika Milana Silvija Berlusconija, bi bilo potrbno potisniti v ospredje te reprezentance, saj poleg Birse nimamo nobenega zabavljača na igrišču, ki bi ponesel navijače in dodal dodatno vrednost tej izredno disciplinirani reprezentanci.

Želimo fantom veliko sreče, selektorju pa miren spanec, ter novim zmagam nasporti…

Dodaj komentar

*