Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Veličastna nogometna predstava v Ljudskem vrtu

V četrtek zvečer so nam nogometaši Maribora in Palerma postregli s pravo nogometno poslastico. V igri ni manjkalo golov, lepih akcij in potez, skratka vsega, kar dela nogomet tako privlačen za milijone po vsem svetu.
Vijoličasti se sicer niso uvrstili naprej, so se pa poslovili častno, z visoko dvignjeno glavo.
Mariborčani so v tekmo krenili hrabro in bojevito, trdno odločeni da nadoknadijo zaostanek s prve tekme. Žogo so spustili na tla in s podajami od noge do noge pritisnili proti nasprotnikovim vratom. Po drugi strani pa so bili Italijani zelo samozavestni in prepričani, da se jim ne more zgoditi nič hudega. Mariborčani so udarili prvič preko Tavaresa in povedli, nato pa še nadaljevali s pritiskom proti nasprotnim vratom. Italijani so bili nevarni v nasprotnih napadih edino preko Pistoneja. Napadi Vijoličastih so se nadaljevali, a jim do konca polčasa ni več uspelo zabiti gola.
Tudi v drugem delu se je nadaljevala ista zgodba. Maribor je pletel mrežo okoli gola Palerma in kmalu preko Iličiča uspel zabiti še drugi gol. Čudež je bil naenkrat realen. Po tem golu pa so Italijani pokazali, da so vendarle iz drugačnega testa kot Videoton in Hibernian in niso pokleknili, ampak pritisnili proti mariborskim vratom in uspeli rezultat izenačiti.
Mariborsko napredovanje v naslednji krog je postalo utopično, Vijoličasti pa so na koncu le zbrali še toliko moči, da so zabili zmagoviti gol.
Skratka, cela nogometna in na sploh športna Slovenija je lahko ponosna na mariborske nogometaše, saj njihove evropske predstave pomenijo žarek upanja za slovensko klubsko športno sceno, ki je trenutno nasploh v bolj klavrnem stanju.

Dodaj komentar

*