Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor zopet na vrhu

5. krog prvenstva je za nami. Glavna značilnost kroga je, da je zopet prišlo do spremembe prav na vrhu, kjer je Maribor zamenjal Nafto.
V derbiju v Ljudskem vrtu med omenjenima kluboma je bil rezultatsko bolj zanimiv, kot smo pričakovali pred začetkom. Maribor se je dolgo mučil, da je sploh prišel do vodstva, ga kmalu izgubil, nato pa v drugem delu prelil ogromno znoja, da je po zaslugi fenomenalnega Tavaresa prišel do zmage. Vijoličasti ohranjajo kontinuiteto, kar je dober znak pred Palermom.
Olimpija je, po ne vem kakšnem čudežu, prišla do točke v Celju, ki je zgodaj povedel, nato pa mogoče celo nekoliko podcenjeval Zmaje, ki so v drugem delu uspeli izenačiti. Točka je gotovo velika kot Šmarna Gora in bo zelenim prišla zelo prav v boju za obstanek, za katerega se bodo letos očitno borili. Za Celjane pa je remi s takšno Olimpijo velik neuspeh.
Koper nadaljuje s spremenljivimi igrami v stilu toplo-hladno in je v primorskem derbiju pokazal, da je še vedno najboljša primorska ekipa. Kaj več kot to pa mu bo letos težko uspelo.
Domžale so pomalicale Triglav, a vendarle teže kot kaže rezultat. Začetno ofenzivo so uspele kronati z golom, nato pa je šlo vse laže.
Primorje je bilo zelo blizu zmage, videli so že luč na koncu tunela, nato pa je prišla 88.minuta in izenačujoči gol Tolimirja. Ajdovci naj čimprej končajo novi stadion, da bodo s pomočjo burje ostali v ligi, ljubljanskim zmajem pa bi težko pomagala celo Maracana ali pa Wembley kaj šele Stožice. Res se jim ne piše nič dobrega.

Dodaj komentar

*