Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Nafta na vrhu!

4. krog prvenstva je bil dosedaj (po moje) najbolj zanimiv, pa tudi kvalitetno kar na solidnem nivoju. Kaj bi šele bilo, če bi bil odigran tudi veliki derbi!
V mini derbiju je Nafta ugnala Domžale in se tako (začasno) zavihtela na vrh lestvice, a bo Maribor zagotovo kmalu spet tam.
Lendavčani so v formi, zgodnje vodstvo gostov jih ni zmedlo, ampak so kmalu izenačili, pred koncem prvega in na začetku drugega polčasa pa tudi prešli v zanesljivo vodstvo. Domžale so se borile do konca, a več kot znižanja izida jim ni uspelo doseči.
V pravi nogometni lepotici so Velenjčani premagali Koper. Spet je pravo mojsrstvo nogometne taktike pokazal Bojan Prašnikar, ki je gostom prepustil sredino, njegovi varovanci pa so uspešno zapirali prostor pred svojim golom in prežali na protinapade. Teh je bilo po zaslugi hitrih napadalcev kar nekaj, dve žogi pa sta končali za hrbtom vedno manj zanesljivega Hasiča, ki je v preteklosti pogosto sam reševal Koper pred porazi.
Kapa dol Celjanom za točko v Novi Gorici, ko so pokazali pravi karakter in nadoknadili tri gole zaostanka. Nogometaši iz grofovskega mesta bi bili lahko presenečenje prvenstva.
V derbiju novincev pa so Triglavani z veliko željo in borbenostjo zabeležili prvo letošnjo zmago in odločno napovedali obstanek v ligi.
Še en popravek: veliki derbi med olimpijo in mariborom v Stožicah bo 29. septembra in ne avgusta, kot sem napačno zapisal

Dodaj komentar

*