Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Nafta ali Domžale?

Če edini pravi derbi slovenskega športa (razen hokejskega med Olimpijo in Jesenicami) med Olimpijo in Mariborom ne bi bil prestavljen, bi bila to seveda oporna točka uvodnika v četrti krog prvenstva, tako pa se bomo pač morali zadovoljiti z manjšim derbijem med Nafto in Domžalami.
Kdor bo danes v Lendavi slavil, se bo začasno povzpel na čelo lestvice. Domači so papirnati favoriti, a tudi slavje ambicioznih gostov ne bi bilo nobeno presenečenje. Obe ekipi sta že v dosedanjih tekmah pokazali, da bosta očitno tudi v tej sezoni krojili vrh slovenskega nogometa.
Rudar je v prejšnjem krogu presenetljivo doživel petardo v Celju, Koper pa se doma proti Triglavu tudi ni pretirano izkazal, tako da se bosta obe ekipi trudili popraviti slabši vtis in osvojiti čimveč točk. Rudar je doma močnejši kot na gostovanjih, Koper pa je okrepljen z Ostercem, tako da je tudi tu izid precej težko napovedati.
Zanimivo bo tudi v Novi Gorici, kamor prihaja Celje, ki bo gotovo želelo nadaljevati uspeh iz prejšnjega kroga in domači bodo za zmago morali napeti prav vse sile.
V Kranju se nam tudi obeta prava poslastica, t.j. dvoboj obeh novincev ligi. Kranjčani so ligo začeli dobro, zlasti odmeven pa je bil remi v Kopru. Igralci Primorja z dosedanjim izkupičkom gotovo ne morejo biti zadovoljni in si želijo izboljšati svoj položaj na lestvici. Glede na to da gre za ekipo, ki ima sicer dolgoletno prvoligaško tradicijo, ki tudi izboljšuje svojo nogometno infrastrukturo, sem prepričan, da bodo Ajdovci kmalu zopet prišli na svoje stare pozicije.
Da ne pozabimo: 28.avgusta nas na novem stadionu v Stožicah po dolgih letih čaka pravi nogometni spektakel – Olimpija in evropski Maribor. Derbi je vedno derbi ne glede na trenutno stanje v Olimpiji, o Mariborčanih pa ni treba izgubljati besed.

Dodaj komentar

*