Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor suvereno, nova sramota Olimpije

Tretji krog državnega prvenstva je za nami. Maribor se je povzpel na vrh lestvice in bo do konca verjetno tam tudi ostal. V mestu pod Pohorjem se je v zadnjem času namreč ustvarila prava in zdrava nogometna klima (predvsem po zaslugi vodstva kluba na čelu z Zahovičem), to pa se pozna tudi in predvsem na rezultatih.
Popolnoma obratna pa je nogometna situacija v Ljubljani, kjer je klima antinogometna, kjer so glavna tema pogovorov stave in podkupovanja, ne pa goli ali mojstrovine posameznih igralcev. In tako se Zmaji iz nekdanjih šampionov spreminjajo v povprečen vaški klub. Vse to pa se dogaja v času, ko se bombastično odpira kompleks Stožice, stanje in kvaliteta nogometa (in ljubljanskega športa v celoti) pa je vse slabše in slabše. Zakaj?
Maribor je tako s pol moči že v prvem polčasu strl odpor Gorice in tekmo rutinsko pripeljal do konca.
Olimpija si je z obupno realizacijo (štiri 100% zapravljene priložnosti) nakopala poraz z Nafto in gnev ter žvižge svojih navijačev.
Celjani so prišli do zgodnjega vodstva, Rudar se je trudil izenačiti, to pa so domači izkoristili in v mrežo gostov nasuli še štiri gole.
Presenetljiva pa sta remija v Domžalah in Kopru, ko domačina presenetljivo nista slavila proti novincema v ligi.

Dodaj komentar

*