Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Vijoličasti z zrelo igro do zmage

V Ljudskem vrtu se je včeraj zvečer (četrtek) dogodil velik nogometni praznik, v katerem so nogometaši Maribora zopet potrdili vrhunsko formo in najavili uspešno sezono tako na domači kot tudi evropski sceni. Kljub temu, da so se Škoti (Hibernian) predstavili kot organizirana in uigrana ekipa, so bili Mariborčani mnogo boljši in bi lahko zmagali še z višjim rezultatom.
Gostje so sicer začeli zelo previdno, z mnogimi podajami pred svojim golom, Vijoličasti pa so le čakali na ugodno priložnost za odvzem žoge in dosego zadetka. Tako sta imela že v uvodnih minutah 200% priložnost Tavares, ki je (slabo) podal in Volaš, ki te podaje ni izkoristil in vsi na stadionu smo se lahko le prijeli za glavo. Škoti so s svojo organizirano igro nadaljevali, Maribor pa je bil sicer za gol mnogo nevarnejši. Sledilo je še nekaj domačih neizkoriščenih priložnosti, potem pa je na sceno stopil novi idol mariborskih navijačev Josip Iličič, ki je z roba kazenskega prostora z desne strani izvedel mojstrski lob in žoga se je od prečke odbila v škotski gol. Veselje na tribunah je bilo nepopisno, Mariborčani so vendarle zadeli!
Do konca prvega polčasa se je nadaljevala podobna zgodba kot prej, so pa tudi Škoti pokazali zobe in zapretili z nevarnim strelom z razdalje, ko se je z bravurozno obrambo izkazal domači vratar Pridigar.
V drugem polčasu pa so domači prestavili še v višjo prestavo in popolnoma zagospodarili na igrišču. Znova je zablestel Iličič, ki je tokrat izvedel lob z leve strani in povišal vodstvo, kmalu zatem pa je svoje znanje pokazal tudi brazilski virtuoz Tavares in rezultat se je glasil 3:0.
Celo tekmo je kar precej deževalo, igrišče je postajalo vedno težje za igro in tudi to je razlog, da so domačim v zadnjem delu tekme nekoliko pošle moči, gostje so izvedli nekaj nevarnih napadov, a je na srečo domača mreža ostala nedotaknjena.
Za nami je torej še ena veličastna mariborska zmaga, veseli pa dejstvo, da je ekipa kljub svoji mladosti na igrišču delovala zelo zrelo, kar je tudi dober obet za povratno tekmo v Edinburghu, ko bodo Škoti gotovo z vso silo pritisnili in želeli Mariborčane spraviti na kolena. Verjamem, da se tega pritiska Vijoličasti ne bodo ustrašili in uvrstili v tretji predkrog kvalifikacij za Ligo Evropa.

Dodaj komentar

*