Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Gladek poraz prvakov v Domžalah

Za nami so tekme drugega kroga državnega prvenstva. Izidi so bili bolj ali manj pričakovani, mogoče izstopa edino prepričljiv poraz Kopra v Domžalah.
Triglav in Celje sta se v Kranju razšla z neodločenim izidom, s katerim sta gotovo zadovoljni obe ekipi, če upoštevamo njuna poraza v prvem krogu.
Primorje je vodilo do samega konca srečanja, imelo tudi “match” žogo za zmago ter tudi sicer igralo odlično, vendar Ajdovci niso zdržali pritiska Lendavčanov in na koncu tekme dobili dva gola ter doživeli poraz, ki si ga sicer (po igri) niso zaslužili. Nafta je tako mnogo težje kot je bilo pričakovati vknjižila tri prvenstvene točke.
Domžale so slavile v tekmi z aktualnimi prvaki, ki tokrat niso delovali preveč prepričljivo, igrali mnogo bolj defenzivno kot doslej in na ta način bodo težko obranili lanski naslov. Domžalčani pa so z dvema uvodnima zmagama najavili resno kandidaturo borbe za sam vrh lestvice.
V Velenju je Maribor večji del tekme z Rudarjem igral z drugo postavo (Milanič je nekatere najboljše igralce želel spočiti pred nadaljevanjem evropskih tekem), ki pa je bila vseeno boljša ekipa kot domačin, a ji na koncu ni uspelo zabiti zmagovitega gola. Seveda je imel pri tem svoje prste vmes tudi Bojan Prašnikar, ki je nekaj svojih igralcev stalno puščal v obrambi (sploh niso prešli sredine igrišča) ter tako učinkovito onemogočal mariborske protinapade, Rudar pa zato tudi ni bil preveč nevaren v napadu. Gledali smo pač tipično tekmo, v kateri je en izmed akterjev Bojan Prašnikar, in na ta način bodo Knapi zlasti doma zelo težko izgubljali tekme.
Gorica je proti Zmajem dvakrat vodila, Olimpija pa po zaslugi med Dragonsi nepriljubljenega Rakoviča dvakrat izenačila in odnesla v belo Ljubljano točko, veliko kot Nebotičnik. Ali je to začetek preporoda ljubljanskega nogometa ali pa samo slučajen preblisk, pa bo pokazal edino čas.

Dodaj komentar

*