Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Petarda v Ljudskem vrtu, polom Zmajev

Začelo se je! Deset najboljših slovenskih ekip je začelo svoj nogometni ples. Rezultati so bili v okviru pričakovanj oz. ni bilo večjih presenečenj, izstopa morda le gladek poraz Olimpije v Zgornji Šiški.
Maribor je v spektakularni predstavi povozil novinca v ligi Triglav, pred tekmo z Videotonom pa ne veseli toliko učinkovitost Vijoličastih kot predvsem domiselna in kombinatorna igra, polna lepih potez, pri čemer sta zlasti izstopala oba novinca Iličič in Pavličič. Madžari so seveda težji kaliber kot Kranjčani, a menim, da smo pred četrtkovo tekmo vseeno lahko optimisti.
Olimpija je spet razočarala svoje navijače, rezultat pa vseeno ni toliko presenetljiv, če vemo, kdo je trener Rudarja. Zmaji bodo morali popraviti številne pomanjkljivosti v svoji igri, zlasti pa izboljšati pristop in borbenost, kar jim trenutno navijači najbolj očitajo.
V obojestransko odprti igri med Gorico in Nafto so bili srečnejši in spretnejši Goričani, ki so tako nekoliko popravili bled vtis s prve evropske tekme.
Celje in Domžale sta se predstavili v solidni luči, Domžalčani pa so predvsem v drugem polčasu “stopili na plin”, domačine stisnili na njihovo polovico in terensko premoč tudi kronali s sijajnim zadetkom Smukavca, ki bi bil lahko eno izmed odkritij prvenstva.
V primorskem derbiju pa so Koprčani že od samega začetka pokazali, katera je trenutno najboljša primorska ekipa in Ajdovcem nasuli štiri gole, igralce Primorja pa čaka težka naloga in veliko dela, če se hočejo letos sploh obdržati v prvi ligi.

Dodaj komentar

*