Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Kdo bo najbolje začel?

Po vseh prestanih razburljivih dogodkih na SP v Južni Afriki nas spet čakajo podobno razburljivi dogodki na domačih nogometnih zelenicah, skratka, začne se domača nogometna sezona 2010/11. In da ne bomo dolgo ostali brez nogometa, se ta teden začnejo predkola Evropske lige in Lige prvakov kot uvod v začetek domačega prvenstva. In že uvodni krog bo postregel z zelo zanimivimi obračuni.
V Gorici se bosta v primorskem derbiju udarila Koper in Primorje. Predvsem bo zanimivo videti, kakšne posledice je pri Ajdovcih pustila enoletna prvoligaška odsotnost, sploh, ker bo na nasprotni strani stal aktualni prvak. Bo pa gotovo motivacija vrhunska, tako da po moje prejšnja ugotovitev ne bo toliko vidna, je pa gotovo Koper favorit.
Olimpija se kmalu seli na nov stadion, ekipa pa ni, po tekmi s Širokim Brijegom sodeč, v nič kaj briljantni formi. Možni so vsi trije izidi, sploh če namerava Rudar žačeti prvenstvo v lanskem slogu.
Precej izenačena tekma se nam najbrž obeta tudi v Celju, kamor prihajajo Domžalčani. Obe ekipi sta precejšnji neznanki, kar se tiče letošnje uvrstitve oz. kako visoko bosta merili. Občutek imam, da bosta zasedali sredino lestvice, ni pa izključeno kakšno presenečenje v smislu boja za vrh ali pa za obstanek.
Najbolj zanimiva tekma se nam obeta v Ljudskem vrtu, kjer bo eden glavnih kandidatov za naslov prvaka Maribor gostil novega člana prve lige iz Kranja. Tudi tu lanski viceprvak ne bo imel prav nič lahkega dela, saj Triglav ni naivna ekipa, celo tekmo se bodo bolj posvečali obrambi in vemo, kakšne težave ima pogosto Maribor s prebijanjem nasprotnikove obrambe na domačem igrišču.
Vseeno bi vijoličasti morali slaviti.
Še ena tekma je na sporedu: Gorica-Nafta. Gorica je letos tudi neznanka (kot prej omenjeni Celjani in Domžalčani), Nafta pa je bila lani prav gotovo presenečenje prvenstva in si želi nadaljevanje lanskega uspeha.
Začetek prvenstva je izredno pomemben, saj pogosto kakšna ekipa že v začetnih krogih pridobi določeno prednost, ostale ekipe pa se ubadajo z lovljenjem te prednosti. Seveda pa je prvenstvo dolgo in ponavadi se odloča na koncu.

Dodaj komentar

*