Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Vročica se stopnjuje

Še en dan nas loči od tekme vseh tekem. Gre verjetno za največji športni planetarni dogodek. V nedeljo zvečer bodo ulice samevale, prižgani pa bodo televizorji, plazme, projektorji, vse v službi njegovega veličanstva nogometa.
Planet je razdeljen na dva tabora. Komu bodo nogometni bogovi in boginje bolj naklonjeni? Gre za dve sijajni, vrhunski, tehnično-taktično perfektno pripravljeni ekipi, ki imata zelo malo slabih točk. Odločale bodo nijanse oz. manjše število napak, ki pa jih bo tudi zelo malo, saj bosta ekipi, ki sta že tako in tako skoraj popolni in najboljši, igrali previdneje in z manj tveganja kot na prejšnjih tekmah. Oboji bodo skušali držati žogo čim dlje v svoji posesti in nato s kakšnimi nepričakovanimi potezami priti v priložnost. Veliko bo odvisno od posamičnih akcij, saj bosta sicer obe formaciji strnjeni in prav veliko igralcev se ne bo vključevalo v napad. Priložnosti za gol bodo tudi prosti streli, napadi enih ali drugih na nepostavljeno obrambo, vse pa se bo odločalo (kot pri šahu) na sredini: kdor si bo tam zagotovil prevlado, bo verjetno zmagal.
Ekipi sta po mojem popolnoma izenačeni, zato je velika verjetnost podaljškov in -kot pred štirimi leti- enajstmetrovk. Če pa bo kakšen gol padel v rednem delu, bo najbrž že kar odločilen.
Skratka, napetost narašča.

Dodaj komentar

*