Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Komentar 7. kroga 1 SNL

Olimpia ostaja tudi po 7. krogu neporažena, prejela pa je svoj prvi gol v letošnji sezoni v domačem obračunu z Radomljami. Srečanje ni bilo posebej kvalitetno, predvsem po zaslugi gostov, ki so igrali zelo medlo in dopustili Olimpiji, da jih zlahka premaga.

Uvodni srečanji sta bili v Sežani in v Celju. tabor je proti Bravu izgubil doma z visokih 0:4, vendar rezultat ni realen pokazatelj prikazanega na igrišču, saj so bili domačini pretežen del enakovredni, storili pa preveč začetniških napak. Celje je doma gostilo Gorico in ponovno niso opravičili slovesa favorita. Pravičnejši rezultat bi bil sicer neodločen, vendar so domačini uspeli zmagati v zadnji minuti sodnikovega podaljška iz 11-metrovke.

V soboto so Domžale gostile Koper in se pogumno borili z favoriranimi gosti, ki pa so na koncu vseeno slavili s prepričljivih 0:2, ponovno predvsem po zaslugi Kotnika, ki igra v življenjski formi.

V nedeljo se je v Murski Soboti odigral derbi kroga, kjer je Maribor končno uspel prekiniti niz negativnih rezultatov in zmagati z 0:1. Srečanje je bilo predvsem v prvem polčasu zelo dimanično, odprto in po kvaliteti nad povprečjem prikazanega v letošnji 1. SNL. So pa bili domačini v tem obdobju bistveno nevarnejši od vijoličastih in Maribor se lahko zahvali samo vratarju Bergsnu, da ni dobil gola. Popolnoma druga slika je bila drugi polčas, ko so vijoličasti spremenili sistem igre, povsem umirili črno-bele in iz protinapada v 75. minuti zadeli zmagoviti gol, katerega je zadel Baturina.

Če na koncu pogledamo lestvico na prvi trenutek izgleda, da Olimpija letos ne bo imela težjega dela in so se preveč oddaljili od vseh ostalih z izjemo Kopra. Koper je verjetno glede na prikazano edini, ki bi lahko ogrozil Ljubljančane, vendar če v Olimpijinem taboru ne bo večjih pretresov, bi to moralo biti njihovo leto, predvsem zato, ker imajo najdaljšo klop. Seveda so to zgolj začetne napovedi, ki pa se lahko zaradi nepredvidljivosti nogometa, še spremenijo.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
August 2022
M T W T F S S
« Jul   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031