Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Zasluženo Mura

Prvenstvo je končano. Naslov je prvič v svoji zgodovini osvojila Mura.

Dolgo je kazalo, da bo državni prvak Olimpija, ki je imela nekaj krogov pred koncem točkovno prednost pred zasledovalci. POnovila pa se je lanska sezona, saj so Zmaji v zadnjih krogih podlegli pritisku in naslov se jim je spet izmuznil. Ekipa, ki se iz leta v leto na novo sestavlja (prihodi in odhodi igralcev) pač ni imela potrebne stabilnosti in predvsem psihološke trdnosti v odločilnih srečanjih. Igralci, ki so sredi sezone navduševali, so pod bremenom odgovornosti popolnoma odpovedali (denimo Ivanovič). V zadnjih krogih ni več “umiranja v lepoti” ampak je enostavno treba zdržati do konca in  osvojiti potrebne točke. Olimpijin “balet” tej nalogi ni bil kos.

Tudi Maribor, ki je bil najbližji zasledovalec, je imel celo sezono vzpone in padce in se nikakor ni sestavil. Dogodki v klubu (zamenjava športnega direktorja, trenerja) so preveč vplivali na dogajanje na igrišču, da bi Štajerci letos lahko osvojili lovoriko. Imeli so sicer priložnost v zadnjem krogu proti Muri, a ekipa enostavno ni bila dovolj dobra.

Pa še nekaj besed o novih prvakih. Verjetno bi s tem moral začeti ta članek, saj so si Prekmurci to res zaslužili. Do izraza je prišlo nekajletno sistematično in potrpežljivo delo oz. garanje vseh klubskih struktur. V ekipi ni kakšnih res zvenečih imen (mogoče Bobičanec), gre pa za skupino bojevnikov, ki so vedno pripravljeni pustiti srce na igrišču. Upam samo, da se ne bo ponovila lanska zgodba Celjanov, ki so se po osvojitvi naslova letos borili za obstanek.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
June 2021
M T W T F S S
« Apr   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930