Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 16. krog

Po odigranem 16. krogu je Maribor ostal na vrhu.

Štajerci so proti Gorici v Ljudskem vrtu že od 4. minute zaostajali, a nato hitro izenačili, v 12. minuti pa po izključitvi Martinoviča ostali z igralcem manj. To pa domačih ni zmedlo, ampak so vršili stalen pritisk proti nasprotnim vratom. V drugem polčasu je bil njihov trud poplačan, saj je Matko zabil vodeči gol. Novogoričani so se nato malo prebudili in želeli izenačiti, vsega pa je bilo konec v samem finišu tekme, ko je Santos iz protinapada potrdil domačo zmago.

Olimpija je bila v Celju večji del srečanja v podrejenem položaju, a je iz knežjega mesta vendarle odnesla celo kožo. V prvem polčasu so Zmaji prek Vombergarja povedli, nato pa se v drugem krčevito branili, “bunker” pa je zdržal do 86. minute, ko je Kuzmanovič rezultat izenačil. Olimpiji se je močno poznala utrujenost s četrtkovega derbila proti Mariboru, spočiti Celjani, ki jim je tekma v prejšnjem krogu zaradi vremena odpadla, pa so “leteli” po igrišču.

Aluminij je doma proti Muri prvi del odigral odlično in zabil vodeči gol, v drugem pa je do izraza prišla razlika v kvaliteti. Mura je objektivno precej močnejša ekipa in z dvema zadetkoma preokrenila rezultat.

Domžalčani so v težkih razmerah odigrali borbeno srečanje. Domači so bili boljši v prvem, gostje v drugem delu, tekma pa se je končala z delitvijo točk. Tekmo pa si bomo predvsem zapomnili po evrogolu Sikoška, ki je z volejem matiral nemočnega koprskega vratarja Vargiča.

Dodaj komentar

*