Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Zmagi vodilnih

Olimpija in Maribor sta v tem krogu zmagala in boj za naslov jesenskega prvaka se nadaljuje.

Olimpija je v prve pol ure prvega polčasa v Celju prikazala atomski nogomet. Zabila je dva gola, lahko pa bi jih še več. Duhovite akcije so si sledile druga za drugo in Celjanov ni bilo nikjer. Nato pa so Zmaji pritisnili na zavoro in domači so prišli do sape. Nanizali so nekaj lepih napadov in uspeli znižati rezultat.

V nadaljevanju smo pričakovali domačo ofenzivo, ki se je tudi zgodila, gostje pa so prežali na protinapade. Uspeli so zabiti še tretji gol in tekma je bila praktično odločena.

Maribor je v gosteh proti Aluminiju zelo zgodaj povedel, nato pa mojstrsko nadzoroval dogodke na igrišču. Domači so se morali odpreti, imeli so svoje priložnosti, a so bili strelsko nerazpoloženi. V drugem delu je bilo očitno, da si gostje želijo zabiti še drugi gol in tekmo mirno pripeljati do konca. To jim je tudi uspelo, saj je Derviševič iz kota matiral vratarja domačih Janžekoviča.

Mura je v Sežani povedla, bila boljši nasprotnik, a se domači niso predali in uspeli izenačiti rezultat.

Domžalčani so končno prikazali pravo nogometno predstavo in s tremi zadetki potopili kranjsko barko, Bravo pa je doma zasluženo premagal Rudar, ki ima sedaj že velikanskih devet točk zaostanka za predzadnjim na lestvici in jih lahko reši le še čudež.

Dodaj komentar

*