Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi!

Na sporedu je 12. krog, ki nam bo postregel s pravo poslastico in sicer z velikim derbijem med Olimpijo in Mariborom, ki bo tokrat v Stožicah.

Prvi je bil odigran v Ljudskem vrtu in se končal brez zmagovalca, bil pa je hkrati začetek rezultatske krize Mariborčanov v prvenstvu, ki se je vlekla kar nekaj krogov in ki je skoraj odnesla trenerja Milaniča. To je sedaj preteklost, Štajerci so se vrnili na zmagovalne tirnice in so že drugi na lestvici takoj za vodečimi Ljubljančani. Le ti so prvenstvo začeli v velikem slogu, navduševali z igro in rezultati, kar pa je nato precej zvodenelo. Zmaji še vedno vodijo in zmagujejo, a igra sedaj ni tako atraktivna kot na začetku.

Jutrišnja tekma bo zato zelo pomembna za obe ekipi, ki sta v formi, zato se nadejamo lepe predstave z zadetki. Odločale bodo nianse in dnevna forma ter seveda taktika, saj si noben od tekmecev ne bo želel sklonjenih glav zapustiti stožiško zelenico.

Dosedaj vodeči Aluminij, ki je med tednom izgubil v Kranju, očitno nekoliko popušča, v goste pa mu prihajajo Celjani, ki iz kroga v krog navdušujejo s svojimi odličnimi predstavami. Pred domačimi igralci bo torej težka naloga kako streti gostujoči odpor ter hkrati ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno, saj je ravno celjski napad med najbolj učinkovitimi v prvenstvu.

Mura gosti Domžale, ki so se nekoliko pobrale, zato nas čaka enakovredno in borbeno srečanje.

V Sežani bo spopad dveh bivših drugoligašev, ki pa sta se ekspresno prilagodila na prvoligaške razmere. Gre tudi za dve enakovredni ekipi, zaradi domačega terena pa je mogoče prednost na strani domačih.

V Velenje prihaja Triglav. Kot že rečeno, so Kranjčani premagali Aluminij in bodo na krilih tega uspeha poskušali zmagati tudi v gosteh. Rudarju ne cvetijo rožice, trdno je zasidran na zadnjem mestu in krvavo rabi nove točke. Gotovo bodo Velenjčani storili vse, da prekinejo negativni trend in se prično dvigati po lestvici.

Dodaj komentar

*