Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Evrogol Bobičanca

V 6. krogu sta izgubila tako Olimpija kot tudi Maribor, krog pa si bomo najbolj zapomnili po izjemnem golu, ki je bil dosežen v Murski Soboti.

Mura je bila že v prvem polčasu proti Rudarju boljši tekmec, na odmor pa sta ekipi odšli brez zadetkov. Na začetku drugega polčasa pa so gledalci v Fazaneriji in prek TV sprejemnikov videli enkraten dogodek: Bobičanec je z desne strani močno udaril po okroglem usnju in žoga je končala v desnem zgornjem kotu gostujočega gola. Res enkraten zadetek in vse čestitke strelcu! Do konca je Mura zabila še en gol in tekma je bila odločena.

Maribor je izgubil v Celju. Sicer je več napadal, a so bili napadi jalovi in si veliko priložnosti ni ustvaril. Lahko bi igro Vijoličastih označili z besedami: velik promet, majhen zaslužek. Evidentno je, da zaradi prihoda novih igralcev mariborska ekipa še ni povsem uigrana, saj so akcije v napadu bolj individualne in le redko plod sodelovanja večih igralcev. To vsaki obrambi seveda močno olajša delo. Za razliko od gostov pa so se domači žilavo branili, prežali na protinapade in po dveh napakah gostujoče obrambe zabili dva gola, ki so zadostovala za novo celjsko zmago.

Olimpija je zopet “položila orožje” v Kidričevem. Očitno Aluminij Zmajem ne leži, saj so se proti njim že večkrat opekli. Ljubljančani so napadali, a so domači pred svojim golom postavili neprobojni zid, za katerega gostje niso našli rešitve. Za nameček so na začetku drugega polčasa domači po lepem golu Leka povedli, gostje pa se niso uspeli vrniti v igro. Človek dobi občutek, da so igralci Olimpije mislili, da se bodo sprehodili do naslova prvaka in ta poraz jih bo nekoliko streznil.

Tabor in Triglav sta v Sežani odigrala enakovredno tekmo, srečnejši in spretnejši pa so bili domači.

Domžalčani so v Ljubljani proti Bravu celo tekmo napadali, a je domača obramba zdržala in ohranila svojo mrežo nedotaknjeno.

Dodaj komentar

*