Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Prva zmaga Maribora

Šele v 5. krogu so prvaki zabeležili prvo letošnjo zmago. S težavo so premagali sežanski Tabor.

Kriza v taboru Vijoličastih je očitna. Igra nikakor ne steče, s težavo si ustvarjajo priložnosti, iz tistih redkih pa s težavo zadanejo. Tako je bilo tudi proti Sežančanom. S Hotičevo mojstrovino je Maribor povedel, a z igro ni prepričal. Nasprotno, po napaki domače obrambe so Sežančani izenačili in postajali vedno bolj nevarni. Nato pa je gostujoči igralec Babič storil veliko neumnost in po ugovarjanju dobil rdeči karton. To je Štajercem dalo nov zagon v drugem polčasu in Požeg-Vancaš je zabil vodeči gol. Gostje pa se niso predali ter izenačili. Na koncu jim je vendarle nekoliko zmanjkalo moči, kar so domači izkoristili, zabili še dva gola in tekma je bila odločena.

Olimpija nadaljuje zmagoviti niz. Tokrat je bila žrtev Rudar, ki nikakor ni mogel odgovoriti na prevlado in kombinatorno igro Ljubljančanov na sredini, ki so jo kronali s tremi zadetki. Forma Zmajev navdušuje in v Prvi ligi trenutno nimajo tekmeca.

Domžale so gotovo največje razočaranje prvenstva. Težko je poizkati vzroke za slabo formo, a je dejstvo, da so osvojili eno samo točko. To je za enega od favoritov za najvišja mesta seveda premalo. Ekipa, ki je v prejšnjih sezonah navduševala z ofenzivno in učinkovito igro, je trenutno le senca tega moštva. Celjani so jih sredi Domžal zasluženo premagali, potem ko se domači niso mogli nadoknaditi visokega zaostanka.

Mura je svojo kvaliteto pokazala v Kranju, kjer je padel Triglav, Aluminij pa je bil že v petek v Ljubljani boljši od Brava.

Dodaj komentar

*