Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi!

Že v 3. krogu novega prvenstva je na sporedu prava nogometna poslastica: derbi med Mariborom in Olimpijo, ki bo tokrat v Ljudskem Vrtu.

Le-ta bo v nedeljo zvečer gotovo pokal po šivih. Gre za naši najboljši ekipi, ki sta trenutno tudi zelo uspešni v evropskih kvalifikacijah, kar daje velikemu obračunu dodaten naboj. Maribor je prvenstvo začel slabše od pričakovanega in bo želel osvojiti vse tri točke. To pa ne bo tako lahka naloga, saj bo pri tem potrebno večje tveganje, kar bi gostom odpiralo prostor za protinapade. Zato menim, da bodo domači igrali bolj previdno, saj bi bila eventualna zmaga Olimpije za Vijoličaste prava mala katastrofa, saj bi Zmaji ušli na velikih 8 točk prednosti. Po moje je najbolj realen neodločen rezultat, je pa dejstvo, da je Olimpija dobila zadnja tri gostovanja v Mariboru. Skratka, čaka nas veliki spektakel, ki se po kvaliteti lahko mirno primerja z derbiji naših sosedov (Dinamo:Hajduk, Dinamo:Rijeka, Rapid: Sazburg, Rapid: Austria).

V senci derbija bodo potekala ostala srečanja. V Celje prihaja Aluminij, v Kranj Rudar, v nedeljo popoldne bo spopad obeh novincev Brava in Taborja, tekma med Domžalami in Muro pa je preložena na 12. september.

Dodaj komentar

*