Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor prvak

Z zmago v Celju si je Maribor nekaj krogov pred koncem zagotovil naslov državnega prvaka. Popolnoma zasluženo. Štajerci so namreč igrali najbolj konstantno in stabilno ter pridno nabirali točke. Bilo je tudi nekaj spodrsljajev (visok poraz v Murski Soboti, oba izgubljena derbija v Ljudskem vrtu), a v vodstvu kluba ob tem niso zagnali panike, ampak so neomajno zaupali športnemu direktorju, le-ta pa glavnemu trenerju in celotnemu strokovnemu štabu, kar se je poznalo tudi v (samo)zaupanju ekipe na igrišču. Gre za utečen sistem organizacije, ki se zaveda, da je za uspeh potrebno vztrajno in kontinuirano delo.

Olimpija bo najverjetneje druga. Po igralskem kadru ne zaostaja za Mariborčani, je pa izgubila precej točk na “malih” tekmah (poraz v Kranju in v Kidričevem, izguba točk v Stožicah). Za razliko od Mariborčanov pa je imel vsak od Olimpijinih trenerjev ob prvem porazu že spakirane kovčke, tako da se jih je tokom sezone zvrstilo kar nekaj (trenerjev). To se je odražalo predvsem v glavah igralcev, ki so tako lahko na eni tekmi briljirali, na naslednji pa igrali mnogo slabše.

Tretje bodo Domžale. V klubu se odlično dela na vseh nivojih (zlasti pri mlajših kategorijah), ovira za naskok članov na naslov prvaka pa je morda nekoliko provincialno okolje. Ne vem denimo, zakaj v klubu ni organizirane navijaške skupine.

Mura je hit prvenstva. Hitro so preklopili iz drugoligaških na prvoligaške “obrate” in nanizali vrsto odličnih iger in rezultatov. Ambiciozna uprava, trener Šimundža in poletna zasedba so garancija, da se bodo uspehi nadaljevali tudi v bodoče.

Celjani so bili ves čas solidni, v sistemu “toplo-hladno”, igralci Aluminija pa so bili zelo dobri jeseni, spomladi pa popustili.

Rudar in Triglav sta bila dolgo pri dnu, v nekaj spomladanskih krogih pa sta dokazala, da vendarle sodita v prvoligaško druščino.

Gorica je največje razočaranje prvenstva. Nekdaj velikan slovenskega klubskega nogometa je sedaj pravi palček. Nekdanji državni prvak je v enem letu padel v globoko krizo. Morda bodo celo ostali v Prvi ligi, a klub rabi prenovo v vseh segmentih.

Krčani so že nekaj časa drugoligaši. Ves čas so na dnu in bodo tam tudi ostali.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
May 2019
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031