Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Derbi brez zmegovalca

Prvi letošnji spomladanski derbi se je pred osem tisoč gledalci v Stožicah končal brez zmagovalca. Videli smo dopadljivo in kvalitetno srečanje, ki pa je žal minilo brez golov.

Maribor, ki mu je odgovarjal tudi neodločen rezultat, je začel zelo napadalno, kar je Zmaje presenetilo, tako da so šele ob koncu polčasa bolj nevarno zapretili proti gostujočemu golu.

V drugem delu je Olimpija zaigrala bolj odločno, zadela prečko in vratnico in zdelo se je, da se bo tehtnica nagnila na ljubljansko stran. Zadetka pa ni bilo in tekma se je končala z remijem. Obramba obeh ekip je bila boljši del, napadalci pa v zaključkih akcij precej nerazpoloženi. Zlasti v konici Olimpijinega napada se je zelo poznalo, da ni več Vombergarja, saj Kidrič še zdaleč ni na njegovem nivoju oz. je vprašanje, če je sploh dovolj dober za Olimpijo. Izgubljal je dvoboje, napačno podajal in se v napadu skrival za branilci, skratka, ne preveč dober obet za prihodnost.

Razlika na lestvici je ostala enaka kot prej, torej so Štajerci dosegli željeno.

V ostalih srečanjih je Mura doma povozila Krško, Celjani Triglav, Aluminij Rudar, srečanje v Novi Gorici pa se je presetljivo končalo z domačo zmago nad Domžalčani. Gorica je znova dokazala, da se je sposobna dvigniti v najtežjih tzrenutkih.

Dodaj komentar

*