Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 10. krog

V tem krogu je Maribor doma ugnal Rudar, Olimpija pa remizirala z Gorico, tako da je medsebojna razlika šest točk.

V Ljudskem vrtu so bili domači ves čas boljši, Rudar pa je bil tokrat preslab, da bi iztržil kaj več od visokega poraza.

Že na prejšnjih gostovanjih v Ljubljani je Gorica domačim povzročala veliko preglavic in tako je bilo tudi tokrat. Primorci so dvakrat vodili in Zmaji se lahko zahvalijo le boginji Fortuni, da niso ostali povsem praznih rok.

Srebrnič je taktično povsem nadigral Barišiča. Pred Sorčanovim golom je postavil neprobojen zid, kamor so se neuspešno zaletavali domači napadi. Edino nevarnost so predstavljale prekinitve, ki pa jih je Kronaveter zelo slabo izvajal. Žoge so bile prenizke, previsoke, le take ne, kot bi morale biti. Pa tudi sicer popularni Krona včeraj ni imel svojega dne. Izkazalo se je, da v takem primeru slabo igra celotno moštvo. Goričani so ves čas prežali na protinapade, kar domačim tudi ni bilo preveč po godu. Kot že rečeno je Gorica dvakrat vodila, domači pa izenačujoči gol dosegli v sodnikovem podaljšku.

V Celju sta se domačin in Aluminij po izenačeni tekmi razšla brez zmagovalca, Domžalčani so se znesli nad Krčani, Triglav pa je dodobra napolnil mrežo Mure, ki mnogo slabše igra na gostovanjih kot doma. Izjema je bil nastop v Ljudskem vrtu na začetku nove sezone.

Dodaj komentar

*