Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 9. krog

Vodilni Maribor je doma “le” remiziral z Domžalami, Olimpija pa v Stožicah slavila proti Aluminiju, tako da se je razlika na vrhu lestvice  zmanjšala na štiri točke, kar  je gotovo dobra novica za bolj zanimivo prvenstvo.

V Ljudskem vrtu so gledalci gledali zelo čudno srečanje. Gostje so povedli že v prvi minuti in to z domačim avtogolom, Vijoličasti pa nato izenačili in povedli, v drugem delu pa je prišlo do izenačenja in to spet zaradi Mariborovega avtogola! Za nameček je domača vrsta ostala še z desetimi igralci, a rezultat se ni več spremenil. Zopet so Mariborčani doma “izgubili” dve točki in evidentno je, da v gosteh igrajo bolje in rezultatsko uspešneje. Morda gre za psihološki problem (pritisk Ljudskega vrta?), ki ga bodo morali v mestu pod Pohorjem čim prej rešiti, če želijo v novi sezoni osvojiti prvenstvo.

Olimpija je bila proti Aluminiju v prvem polčasu neprepričljiva, akcije so bile nepovezane, igra ni stekla, gotovo pa so k temu pripomogli tudi gostje, ki so zelo dobro nevtraliziračli domačo igro na sredini. V drugi polčas so Zmaji krenili bolj odločno in iz enajstmetrovke kmalu povedli. V nekaj minutah so zabili še dva gola in tekma je bila bolj ali manj odločena. Gostje so v izdihljajih tekme pritisnili, a več kot častnega zadetka jim ni uspelo storiti. Ostaja pa občutek, da je bil rezultat na koncu previsok in da bi ekipa Aluminija v tej tekmi lahko iztržila več.

Miran Srebrnič se je v novogoriškem srečanju proti Krškemu znova pokazal kot mojster taktike, saj so bili gostje večji del boljši tekmec, na koncu pa je slavila Gorica. V četrtek Primorci prihajajo v Ljubljano in prav zanimivo bo videti, kaj bo premeteni trener pripravil zeleno-belim.

Celjani se počasi pobirajo, saj so po zmagi v Velenju, dosegli nov uspeh. Tokrat so v bolj ali manj enakovredni tekmi premagali Muro.

Triglav je po senzaciji v prejšnjem krogu, ko je nepričakovano slavil v Domžalah, tokrat razočaral svoje pristaše , saj je v Kranju “položil orožje” proti Rudarju.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
September 2018
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930