Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Zasluženo Maribor

V Stožicah je v prvem letošnjem velikem derbiju zasluženo slavil Maribor, ki je Olimpiji “pobegnil” za velikih osem točk.

Mariborčani so zdržali začetni pritisk Olimpije, nato zaigrali bolj napadalno in uspeli preko Mlakarja zabiti vodeči gol. Zmaji na vodstvo gostov niso imeli pravega odgovora in so zlasti na sredini igrišča igrali zelo slabo. Akcije so bile prepočasne in nepovezane in gostje so brez težav odbijali domače napade. Žarek upanja za zeleno-bele je posijal ob koncu polčasa, a je Kronaveter zastreljal enajstmetrovko.

V drugem delu so domači jalovo napadali, Vijoličasti pa zadeli še dvakrat in tekma je bila končana. Mislim, da je Olimpija precenila svoje trenutne sposobnosti in zaigrala preveč odprto, kar so gostje znali kaznovati. Vprašanje je tudi, v kolikšni meri se bodo Zmaji pobrali do četrtkove tekme proti Spartaku, od katere je odvisna evropska sezona.

V senci derbija so bile odigrane še ostale tekme. Domžalčani še naprej igrajo v stilu toplo -hladno in so klonili proti Gorici, Mura je razočarala svoje pristaše in doma izgubila proti Krškemu, Aluminij je doma “povozil” Rudarja, Triglav pa presenetljivo slavil v Celju.

Dodaj komentar

*