Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Kvalifikacije

Kvalifikacije za SP v Rusiji so končane. Za našo reprezentanco so bile rezultatsko neuspešne, saj je bil cilj uvrstitev vsaj v  dodatne kvalifikacije, kar pa naši niso dosegli, po zadnji tekmi s Škoti pa je odstopil tudi selektor Katanec.

Zanimivo je dejstvo, da so Slovenci doma razen Angležev premagali vse nasprotnike, na gostovanjih pa igrali bistveno slabše, zmagali le na Malti, komaj osvojili točko v Litvi, druge tekme pa gladko izgubili. Ta “dvoličnost” je glavna značilnost podobe naših fantov v teh kvalifikacijah in poraja se vprašenje, zakaj je do nje prišlo.

Moje mnenje je, da Katancu ni uspelo najti dobrih rešitev zlasti v zvezni vrsti, ki je najbolj “odgovorna” za graditev igre v napadu, kjer smo imeli velikanske probleme. Naši vezisti enostavno niso uspevali v kreiranju akcij, ki bi lahko konkretno ogrožale nasprotnikov gol. Na tekmah smo si pripravili malo priložnosti, napadalci v konici so ostajali brez uporabnih žog, odrezani od ostale ekipe, zato tudi niso zabijali golov. Igra v napadu je tako slonela na Iličiču in njegovih individualnih kvalitetah, ki pa na gostovanjih niso prišle do izraza, saj so doma nasprotniki igrali bolj agresivno.

Pozitivna stran drugega Katančevega mandata pa je, da so se uveljavili nekateri novinci: Mevlja, Struna, Repas, Bezjak, ki bodo v bodoče lahko nosilci nove reprezentance novega selektorja.

Dodaj komentar

*

Koledar objav
October 2017
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031