Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor s težavo

V 6. krogu sta oba vodilna zmagala. Olimpija se je precej namučila z Ankaranom, Maribor pa je šele v izdihljajih tekme strl odpor Krčanov.

Mariborčani se intenzivno pripravljo za povratno tekmo z Beershebo, ki jim lahko prinese Ligo Prvakov, zato je Milanič odpočil nekatere glavne igralce in dal priložnost rezervistom. To se je na igrišču seveda poznalo, saj so Krčani kar dvakrat  izenačili in ko je kazalo, da bo rezultat neodločen, je na sceno stopil Aleks Pihler, ki je v gneči pred gostujočim golom v zadnji minuti sodnikovega podaljška uspel zabiti zmagoviti gol za Maribor. Ta zmaga je seveda dobra popotnica za srečanje proti Izraelcem.

Olimpija je dolgo pletla mrežo okrog gola Ankarančanov in šele v drugem delu uspela povesti. Primorci so nato zaigrali bolj ofenzivno in zabili izenačujoči gol. Sledila je ofenziva Zmajev, a je bila mreža gostiteljev kot začarana. Vztrajnost Ljubljančanov pa se je vendarle obrestovala in v zadnjih minutah je Abass z dvema goloma zapečatil usodo Ankarana. Zmaji so spet zasedli vrh lestvice, Ljubljana pa živi v pričakovanju velikega derbija.

Domžalčani so z Aluminijem povedli z dvema goloma razlike in zdelo se je, da bo to zadostovalo za novo domačo zmago. Igralci Aluminija pa se niso predali, ampak kmalu rezultat znižali, ob koncu tekme pa izenačili. Domžalam se je gotovo poznala utrujenost po naporni evropski predstavi z Marseillem.

Triglav je doma z Gorico povedel, nato pa so gostje pokazali, da so preboleli rezultatsko krizo in da so ena naših najboljših ekip. S tremi goli v kranjski mreži so domov zasluženo odnesli vse tri točke.

Rudar in Celje se bosta pomerila danes(ponedeljek).

Dodaj komentar

*