Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon 5. krog

V 5. krogu je Maribor z Domžalami remiziral, Olimpija pa gladko premagala Rudar in se spet zavihtela na vrh lestvice.

V Ljudskem vrtu smo že v petek lahko spremljali pravo nogometno poslastico, v kateri sta obe “evropski” ekipi pokazali vse prvine, ki krasijo nogomet in zaradi katerih je najbolj priljubljena igra na planetu. Vse – razen golov. Oba tekmeca sta igrala odprto, imela lepe priložnosti, a sta bila vratarja obeh moštev v odlični dnevni formi in najboljša posameznika na igrišču. Je bilo pa to srečanje dober uvod v evropske nastope, ki ju čakajo. Če bodo takrat pokazali toliko kot v medsebojnem spopadu, se lahko nadejamo dobrih novic.

Olimpija je visoko premagala Rudar, a do prvega zadetka ni kazalo na takšen razplet. Po uspešno realizirani enajstmetrovki pa se je tekma prelomila, Olimpija je zavladala na igrišču in gostom zabila še tri gole. Zmaji so spet na vrhu, že sedaj pa nogometna Ljubljana z nestrpnostjo pričakuje naslednjo domačo tekmo, ki bo proti – Mariboru. Če se bo slednjemu še uspelo uvrstiti v Ligo Prvakov, kar mu vsi želimo, bo naboj na velikem derbiju samo še večji.

Gorica je v samih izdihljajih tekme proti Aluminiju zabila zmagoviti gol in zabeležila prvo letošnjo zmago. Trenerju Srebrniču in njegovim varovancem se je gotovo odvalil velik kamen od srca.

Ankaranu je v Krškem uspel veliki met: z zasluženim remijem je osvojil svojo drugo točko, brez zmagovalca pa sta se razšla tudi Celje in Triglav.

 

Dodaj komentar

*