Iskalnik
Arhiv

PostHeaderIcon Maribor s težavo

V 2. krogu sta slavila Olimpija in Maribor. Še posebej slednji se je pošteno namućil v tekmi s Triglavani.

Štajerci so po 60 minutah zaostajali že za dva gola, nato pa strnili vrste in pokazali zakaj so naša najuspešnejša nogometna ekipa. Izvedli so namreč rezultatski preobrat in na koncu slavili s 2:3. Zmaga je gotovo dobra popotnica za sredin spopad z Islandci.

Olimpija je očitno prebrodila krizo, saj je spet igrala odlično in zasluženo slavila v Novi Gorici. Ključna Biščanova poteza je bila, da v prvi ekipi ni več Leona Benka, ki je očitno ustavljal igro Zmajev, sedaj pa je v napadu glavno orožje hiti in spretni Issah, ki se je dobesedno razletel po igrišču in zabil tudi vodeči gol. Zmago je Olimpiji v drugem delu zagotovil Blessing Eleke, ki je v sodelovanju z Alvesom s pravo mojstrovino zapečatil domačo usodo. Spet je bila dobra zvezna vrsta, ki je zagospodarila na sredini igrišča, Goričani pa so s slabo igro kar malo razočarali.

Ankarančani so v fazi prilagajanja na Prvo ligo in bodo najbrž zabeležili nekaj začetnih porazov. Izgubili so v Velenju, kjer pa bo izgubila tudi kakšna kvalitenejša ekipa.

Domžalčani so “povozili” slabe Celjane, Aluminij pa igralce Krškega.

Dodaj komentar

*